Din 2015, se transmite LIVE de pe Luna

lunaMoon Express  – o asociatie de antreprenori din Silicon Valley intentioneaza sa lanseze pana in 2015 un telescop pe luna care va permite oamenilor sa vada Pamantul de pe suprafata Lunii cu ajutorul unei conexiuni la Internet.

Finantat din fonduri private telescopul, numit International Lunar Observatory – (ILO-X) a fost desenat si construit de Moon Express Inc, o companie de transport lunar si servicii de date. Telescopul a fost deja testat in 2011 in vulcanul Mauna Kea din Hawaii.

„Este un telescop mic, insa foarte performant care va permite accesul la imagini de pe Luna pentru oamenii de stiinta, dar si pentru restul populatiei”, a declarat Bob Richards, CEO-ul Moon Express intr-un interviu acordat presei canadiene, conform www.cbc.ca.

Bob Richards a mai precizat ca telescopul ne va permite sa avem acces la imagini asa cum nu am mai vazut pentru ca vor fi captate de pe suprafata Lunii. Moon Express incearca sa castige premiul Lunar X Prize, de 20 de milioane de dolari, oferit de Google pentru echipa care va putea plasa un rover robotic pe suprafata Lunii, capabil de a transmite video high-definition, imagini si date inapoi pe Pamant.

Sursa: cbc.ca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s