Papa șochează din nou: Vaticanul și-a “upgradat” regulamentul. Papa a decis că femeile care i se dedică lui Hristos nu trebuie să fie neapărat virgine

Vaticanul și-a “upgradat” regulamentul.

Mai precis, clericii catolici au decis că femeile care i se dedică lui Hristos nu trebuie să fie neapărat virgine.

Noul document făcut public de Vatican, care poartă numele ,,Ecclesiae Sponsae Imago”, nu numai că le-a luat prin surprindere pe femeile care pun egal între virginitatea lor și devotamentul față de Hristos, dar a șocat și asociația din care acestea fac parte.

Virginele ,,consacrate” s-au declarat dezamăgite de acest upgrade al regulamentului. Asociația Virginelor Consacrate din Statele Unite (da, chiar există așa ceva) a dat deja un comunicat oficial prin care declară că măsura e una ,,profund dezamăgitoare și șocantă”.

,,Întreaga tradiție catolică se bazează pe faptul că virginitatea e cel mai de preț dar pe care o femeie i-l poate oferi lui Hristos. Femeile care devin virgine consacrate trebuie să nu fi fost căsătorite niciodată sau să fi violat în vreun fel jurământul castității. Noile prevederi sunt profund dezamăgitoare și șocante.”, se arată în comunicatul Asociației.

Potrivit The Telegraph, în Statele Unite există aproximativ 250 de ,,virgine consacrate” și aproximativ 200 în Marea Britanie. În acest moment, aceste femei care își dedică viața lui Hristos în totalitate există în 42 de țări, iar numărul lor real e situat undeva la 5.000.

Vaticanul a declarat prin reprezentanții oficiali că noul document vine și ca răspuns la numărul tot mai mare de femei care au exprimat interes în această vocație, dar nu întruneau cerințele (femei divorțate, văduve etc.)

http://www.protv.ro/stiri/papa-socheaza-din-nou-nu-trebuie-neaparat-sa-fie-virgine.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s